Muzee Aquarium Delfzijl

Waterwereld
In het hoge Noorden van Nederland vind je Recreatiepark AquariOm, waar je allerlei dingen kunt zien en doen die met water te maken hebben. In een oude bunker is een schitterend groot aquarium gebouwd. De vissen die je er ziet komen uit onze eigen Noordzee, van kabeljauw tot zeewolf. Ooit een zeenaald gezien? Zoek er naar in het aquarium.

De Dagmar Bratt
In het maritiem museum kom je door foto’s, schilderijen en modelschepen meer te weten over de haven van Delfzijl. Je ziet er een model van de Dagmar Bratt, het schip dat in de oorlog meel uit Zweden naar Nederland bracht voor de hongerige bevolking.

Schelpen
Wil je weten hoe een zeeman leeft, ga dan de video bekijken over de zeevaart en het zeemansleven. Op de schelpenexpositie worden 6000 schelpen tentoongesteld. Je hebt ze vast nog nooit kleiner, maar ook nooit groter gezien. En ze komen uit alle delen van de wereld!

Zwemmen
Na al deze waterige dingen heb je vast zelf zin om een duik te nemen. Dat kan in het zwembad van aquariOm, waar je kunt glijden van een glijbaan van 40 meter. Ook vind je er een pirateneiland, een waterkanon, en jet-streams. Op het zwemmersterras trakteer je jezelf op een lekker drankje.

Verkeerspark
Het kan natuurlijk best zijn dat je even geen zin hebt in water. Ga dan naar verkeerspark waar straten met zebrapaden en verkeerslichten zijn nagebouwd. Stap in de auto of op de fiets en laat zien hoe jij je in het verkeer weet te gedragen.

Blijven slapen
En wil je alles doen, vraag dan aan je ouders of jullie een nachtje kunnen blijven slapen op de camping of de herberg, want ook dat vind je in het AquariOm. Dan heb je tenminste ook nog tijd voor de midgetgolfbaan!

 

 

   
 

Muzee Aquarium Delfzijl
Zeebadweg 7a
Delfzijl
tel. 0596-612318

Openingstijden 2011
Alle dagen van 10:00 tot 16:30 uur.
Gesloten op: 1 januari, 30 april, 1e en 2e pinksterdag en 1e en 2e kerstdag.

Prijzen 2011
0 t/m 3: gratis
4 t/m 12: € 3,25
Groepen kinderen(min. 10 pers.) € 2,75
Volwassenen: € 5
Volwassenen 65+: € 4,50
Groepen volwassenen(min. 10 pers.): € 4
Op afspraak rondleiding: € 10 per groep.

Bereikbaarheid
Per auto: Amsterdam, Amersfooort, Zwolle, Groningen, Delfzijl
Per trein: NS-station Delfzijl + 10 minuten lopen - AquariOm ligt op "zichtafstand" van het station, tegen de zeedijk
reisinfo OV 0900-9292